top of page

Portretkunst

Nee, ik koos niet meteen het rechte kunstenaars pad. Via omwegen echter, ben ik nu daar waar ik ben en maak ik wat ik graag wil maken. U kent mij, Sylwia Claessen, wellicht van Sylmoniqe Art. De portretkunst heeft mijn bijzondere belangstelling en portretschilderen is een van de dingen die ik graag doe. Ook voor u trouwens, ik kan mijzelf gerust een unieke portretschilder noemen en help u graag verder.

Portretkunst
Portretkunst: Welkom

Portretkunst heeft vooral mijn interesse

Wilt u echt bijzondere portretkunst? Weet dan dat ik aan alleen een foto al voldoende heb, liefst een digitale foto en met een goede resolutie. U geeft aan op welke maat canvas u mijn portretkunst graag wilt en ik ga voor u aan de slag. Doorgaans kiezen mensen voor een canvas van 50 bij 60 of 60 bij 80 overigens. Natuurlijk kan ik een portret van u maken, u kunt mij echter ook vragen portretkunst van een familielid of zelfs een huisdier te maken. Behalve portretten ben ik graag bezig met landschappen, stillevens en de meer abstracte kunst. Ik pas daar vooral de acryl- en olietechniek toe.

Portretkunst: Tekst

Omar Ortiz heeft me in mijn kracht gezet

En zo lijk ik toch daar uit te komen waar mijn hart ligt. En dat hart ligt bij de kunst. Ik zeg wel eens ‘kunst is mijn leven, ik leef voor kunst’ en daarmee wordt de spijker eigenlijk wel op de kop geslagen. Zeker Omar Ortiz heeft me wat dat betreft in mijn kracht gezet. Hij is mijn mentor en van hem volgde ik workshops en haalde ik een certificaat. Daarmee lijkt er zich nu een wat meer vastere route te ontwikkelen, nadat ik aanvankelijk niet echt het kunstenaarspad in een rechte lijn bewandelde.

Grote invloed op mijn doen en laten

Dat dit niet het geval was, heeft zeker ook te maken met de omstandigheden waarmee ik te maken kreeg. Van jongs af aan was ik weliswaar geïnteresseerd in kunst, en dat van eerst de Poolse schilderkunst tot later het surrealisme van Salvador Dali. Er gebeurde echter veel en ik heb in mijn geboorteland nogal wat meegemaakt. Zaken als De Grote Depressie, de overgang van socialisme naar kapitalisme en het feit dat mijn land vocht voor vrijheid hebben grote impact gehad op mijn doen en laten.

Portretkunst: Lijst

Ik laat u graag mijn kunst zien

Alles veranderde toen ik naar Nederland kwam en hier trouwde. Toen ik mocht werken met Omar Ortiz en steeds meer richting de portretkunst ging. Ik durf best te zeggen dat mijn kunst bijzonder is. Ik laat ook u dat graag zien.

Portretkunst: Tekst
bottom of page