top of page

Portretschilder

U zoekt een bekwaam portretschilder in de regio Nijmegen? Dan zoekt u mij. Ik, Sylwia Claessen, beschouw kunst als mijn leven en ik leef van de kunst. Dat doe ik onder meer als portretschilder, al ben ik breder inzetbaar. Mijn ambities zijn onverminderd groot. Mooi voorbeeld daarvan is wel het feit dat ik onder mentorschap sta van Omar Ortiz en al een workshop heb mogen ondergaan. Ook haalde ik onder zijn leiding een certificaat.

Portretschilder
Portretschilder: Welkom

Zeer geïnteresseerd in de schilderkunst en de portretschilder in het bijzonder

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de schilderkunst geweest. Eerst in de Poolse schilderkunst later in het surrealisme van Salvador Dali. Ik maakte aanvankelijk vooral kopieën, las boeken over de olietechniek en begon met het maken van portretten. Ik koos daarbij niet meteen voor het kunstenaars pad, ook al door de leefomstandigheden. Mijn land vocht voor de vrijheid, ik maakte de stap van socialisme naar kapitalisme mee, ervoer de Grote Depressie en een staat van beleg. Het zijn zaken die een enorme impact gehad hebben. Keuzes maken voor de toekomst? Dat viel toen niet mee.

Portretschilder: Tekst

Nooit is de kunstenaar uit mij geweest

Nooit echter is de kunstenaar uit mij geweest. Altijd bleef die aantrekkingskracht om te schilderen. Dat gevoel kreeg helemaal een boost toen ik naar Nederland kwam, hier trouwde en deelnam aan teken- en schildertechniek cursussen. Ik leerde me perfectioneren in portret schilderen onder leiding van Jomard Dirki in de olieverftechniek en volgde zoals gezegd een masterclass bij mentor Omar Ortiz.

Meer dan alleen portretschilder

Bent u op zoek naar portretkunst en wilt u graag een portret van uzelf? Of van een familielid of een huisdier? Met alleen een digitale foto kan ik al prima uit de voeten. U geeft aan welke maat canvas u wilt en ik ga graag voor u aan de slag. Niet uiteraard voor u een vrijblijvende offerte gekregen hebt. Behalve als portretschilder maak ik ook graag landschappen stillevens en abstracte schilderijen voor u.

Portretschilder: Lijst

Hoofdzakelijk portretten en meer abstracte kunst

U kunt mij overigens best als een actief portretschilder omschrijven. Ik pak alle mogelijkheden met beide handen aan om te laten zien wat ik maak en ook voor u kan maken. U ziet dan hoofdzakelijk portretten en de meer abstracte kunst van mijn hand. Daarbij maak ik gebruik van acryl en olie technieken. Kunst is mijn leven en ik leef van kunst. Het is een zin die echt op mij van toepassing is.

Portretschilder: Tekst
bottom of page