top of page

Schilderles

De grote kunstenaars wordt vaak gevraagd naar welke mensen nou echt invloed op ze gehad hebben. Bij wie volgden ze schilderles en wat bracht die schilderles teweeg? Ook mij wordt die vraag wel eens gesteld. En ook ik heb natuurlijk mensen die mij op het juiste spoor gezet hebben.

Schilderles
Schilderles: Welkom

Genieten van het mentorschap van Omar Ortiz

Tegenwoordig ben ik vooral iemand die zich richt op portretkunst en portretschilderen. Daarnaast maak ik graag landschappen, stillevens en abstracte werken. Gaandeweg ben ik ook door een aantal mensen op het juiste spoor gezet. Meest recente voorbeeld is wel Omar Ortiz. Van hem volgde ik met succes schilderles en kreeg een certificaat voor het volgen van zijn workshops. Het heeft me nu gebracht bij met name de portretkunst en als u woonachtig bent in de regio Nijmegen dan heeft u ongetwijfeld wel eens werk van mij gezien.

Schilderles: Tekst

Van de Poolse schilders tot de werken van Salvador Dali

Het is echter ook anders geweest. Mijn weg in het landschap van de kunst was nooit recht. Ik kon bijvoorbeeld genieten van de Poolse schilderkunst en van de werken van de bekende Poolse schilders. Aantrekkelijk vind ik echter ook het surrealisme van Salvador Dali. Behalve schilderles zijn er bovendien meer zaken die impact hebben op het pad dat u uiteindelijk bewandeld. In mijn geboorteland heb ik nogal wat meegemaakt. Mijn land vocht voor de vrijheid en maakte de switch van socialisme naar kapitalisme bijvoorbeeld. Er was de Grote Depressie en mijn land verkeerde in staat van beleg. Het zijn zaken die net als schilderles allemaal van invloed geweest zijn. Die invloed betreft mijn persoonlijkheid maar uiteindelijk ook de richting die ik nu in de kunst bewandel. u neemt overal iets van mee en slaat iets op immers.

Schilderles van onder meer Jomard Dirki

De kunst is er echter altijd geweest. In feite kunt u stellen dat ik door de schilderles van Jomard Dirki definitief op het pad van de portretkunst gezet ben. Nadat ik naar Nederland kwam en hier trouwde, volgde ik onder meer teken- en schildertechniek cursussen van hem net als een cursus tot portretschilder. Dat allemaal samen heeft me gemaakt tot de kunstenaar die ik nu ben. En ik ben nog lang niet klaar. Bezoek in de regio Nijmegen eens een expositie van mijn werken of laat mij u op basis van een digitale foto portretteren. Ik verzeker u dat u iets heel bijzonders in huis krijgt.

Schilderles: Lijst
bottom of page